Vergoedingen

Vergoedingen

De meeste behandelingen van de huidtherapeut vallen onder de aanvullende verzekering. U kunt uw zorgverzekeraar raadplegen of u voor vergoeding in aanmerking komt. Voor de oedeemtherapie geldt: de eerste 20 behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling wordt oedeemtherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Meestal moet hiervoor een machtiging aangevraagd worden. Dit doet de huidtherapeut voor u.

Directe Toegankelijkheid Huidtherapie (DTH)

Per 1 januari 2011 is de huidtherapeut wettelijk gezien direct toegankelijk. De huidtherapeut valt wettelijk gezien onder het Ministerie van VWS. U hebt vanaf 1 januari officieel geen verwijzing van de arts meer nodig. Bij aanmelding zal de huidtherapeut met u kort een screeningsformulier (vragenlijst) doornemen. Indien uit dit korte vraaggesprek blijkt dat de huidtherapeut u een passende en adequate behandeling kan bieden zal een uitgebreid intake-gesprek volgen. Daarna volgt het opstellen van het persoonlijke behandelplan. Indien uit de screening (het korte vraaggesprek) blijkt dat de huidtherapeut geen passende behandeling kan bieden geven wij aan welke zorgverlener u het beste kunt raadplegen.

Enkele zorgverzekeraars accepteren (nog) niet de DTH. Daar blijft een verwijzing van huisarts of medisch specialist noodzakelijk.

Neem contact op

Momenteel ben ik niet online. Stuur mij hier een bericht, en ik kom er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen, opmerkingen of afspraak maken? Ik help je graag verder!

klik ENTER om te chatten