Veelgestelde vragen
Heb ik een verwijzing nodig om naar de huidtherapeut te gaan?
- Sinds januari 2011 is de huidtherapeut direct toegankelijk. Dat betekent dat u geen verwijzing nodig heeft om naar de huidtherapeut te gaan. Wilt u voor vergoeding in aanmerking komen dan is er voor oedeemtherapie wel een verwijzing nodig, omdat dit een chronische aandoening is. Enkele zorgverzekeraars willen (nog) wel een verwijzing hebben. Informeer bij uw zorgverzekeraar.
Wordt huidtherapie vergoed?
- Oedeemtherapie wordt vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering (nadat de zorgverzekering een machtiging heeft afgegeven). De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullend verzekering vergoed. U moet dus aanvullend verzekering verzekerd zijn wilt u (gedeeltelijk) vergoed krijgen.
- Littekentherapie wordt bij de meeste verzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering (ook weer na aanvraag van een machtiging).
- Acnetherapie, camouflagetherapie, elektrisch epileren worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Welk bedrag vergoed wordt verschilt per verzekeraar. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden hierop na te kijken.
Moet ik een afspraak maken?
- Ja. ParaDerma werkt alleen op afspraak. Telefonisch: 06-23279614, mail: info@paraderma.nl, of via dit formulier.
Hoe gaat de betaling?
- Oedeemtherapie wordt rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. De overige behandelingen moet u contant of per pin betalen. U ontvangt dan een nota die u (indien u vergoeding krijgt) kunt indienen bij uw verzekeraar.
Waar is de praktijk van ParaDerma?
- Dwingel 3, 1648 JM De Goorn
Bent u aangesloten bij een beroepsvereniging?
- Ja, ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, www.huidtherapie.nl, lidnummer 252. En ingeschreven bij Stichting Kwaliteitsregister Paramedici (StKP), 39907043388. www.kwaliteitsregisterparamedici.nl
Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?
- De huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid die zijn doorverwezen door een huisarts of specialist. Denk aan littekens, brandwonden, acne, overbeharing en oedeem (vochtophoping), maar ook het verwijderen van tatoeages hoort vaak tot de mogelijkheden. Huidtherapeuten beschikken over verschillende behandelingen, waaronder geavanceerde lasertechnieken. Het doel is het wegnemen, verminderen of voorkomen van een huidstoornis. Huidtherapie is een bij de wet erkend paramedisch beroep.
- Een schoonheidsspecialist verbetert de conditie van de (gezichts)huid door middel van verzorgende, ontspannende en cosmetische handelingen. Denk aan reiniging, peelings, massages en make-upadvies. Meestal voert de schoonheidsspecialist eerst een uitgebreide huidanalyse uit, om daarna in overleg de behandeling en bijbehorende producten te bepalen. Daarnaast kun je bij veel schoonheidsspecialisten terecht voor waxen, epileren en het verven van wimpers en wenkbrauwen. Het komt voor dat de professional een vervolgopleiding heeft afgerond en daardoor een specialisme kan aanbieden, zoals bindweefselmassage of lymfedrainage.
Mag ik in de zon na een behandeling?
- Na een Microdermabrasie-behandeling of een peeling en na elektrische epilatie mag u niet in de zon. Dit om verbranding te voorkomen en overmatige pigmentatie te voorkomen. Meer informatie.
Waar vind ik meer informatie over de Huidtherapie?
- Klik hier voor meer informatie over de behandelingen van ParaDerma.