Peeling

Glucolzuur Peeling

Peeling

Peeling

Een peeling op basis van een zuur (melkzuur, glycolzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur) dringt de huid in en is in staat de structuur van de huid te verbeteren (bijvoorbeeld bij littekens, huidveroudering, grove poriën, hyperpigmentatie of acne). Per zuur is het afhankelijk hoe diep het de huid indringt.

De vier voornaamste werkingen van zuren zijn:

 

Kortom: De peeling geeft een algemeen betere, gladdere huidstructuur en een algeheel gezondere uitstraling.

Naast de behandeling met een peeling in de praktijk is een ondersteunende thuisbehandeling belangrijk. Goede huidverzorging (crèmes met 10% AHA-zuur, pigmentonderdrukkers, zonbescherming).
Gemiddeld zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Deze behandelingen worden tweewekelijks gegeven en dan afgebouwd. Vaak wordt na de behandelingskuur gekozen om maandelijks of tweemaandelijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.
De TCA of Jessner peeling wordt gemiddeld 3 keer gegeven met een tussenperiode van 3 tot 4 weken.

Indicaties:

Contra-indicaties:

De behandeling met de peeling

Voorbehandeling
Voor de behandeling wordt de huid twee weken lang thuis ’s avonds behandeld met  AHA-crème 10%. De huid zal wennen aan de fruitzuren en wordt al licht afgeschilferd zodat de peeling beter kan indringen. De peeling wordt hierdoor effectiever. De avond voor de peeling geen AHA-crème gebruiken. Gebruik ook Sun Protection SPF 30 voor de behandeling.

De behandeling
Voor de peeling wordt de huid gereinigd met een reinigingsproduct en ontvet met een lotion. De dieptewerking van de peeling wordt hierdoor sterker. De peeling wordt met een met een gaasje aangebracht op de huid. De peeling kan een prikkelend, jeukend of brandend gevoel geven. Dit is een normale reactie van de huid. De tijd dat de peeling op de huid blijft is afhankelijk van de soort peeling, het huidtype, gewenste huidreactie, locatie en dikte van de huid. Dit is per persoon verschillend. Het varieert van 1 tot 5 minuten. Soms kan er een 2e laag aangebracht worden. Hierna wordt de huid (meestal) geneutraliseerd door middel van lauwe kompressen (uitzondering salicylzuurpeeling).

De huidreacties na de peeling
De huid is overgevoelig en kwetsbaar door de peeling. De huid kan rood zien, dit is een normale reactie en houdt 1 tot 2 dagen aan. Tot ongeveer vier dagen na de peeling kan er een lichte afschilfering van de huid zichtbaar zijn. Bij een Jessner of TCA-peeling is een heftige schilfering (vellen) zichtbaar, 5 tot 7 dagen. De huid kan jeuk geven. Probeer hier niet aan te krabben. Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen (zeker als u een peeling combineert met Microdermabrasie). Hier zullen zelfs korstjes te zien zijn. Deze korstjes genezen meestal binnen 1 week. Het is belangrijk niet aan de korstjes/vellen te trekken of te krabben. Ze verdwijnen vanzelf.

Nabehandeling
Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met extra sunprotection factor 30. Deze Sun Protection SPF 30 moet dagelijks gebruik worden om de huid te beschermen tegen de zon. De kans op verbranding en hyperpigmentatie (pigmentvlekken) wordt hierdoor verkleind. Thuis wordt de huid dagelijks vanaf de dag na de peeling weer op normale wijze gereinigd met een mild reinigingsproduct en 2 keer daags behandeld een verzorgende en hydraterende crème van Louis Widmer. Bij pigmentbehandeling gebruikt u ook een pigment-onderdrukkende crème.  Indien nodig kan de huid vaker ingesmeerd worden. Na ongeveer een week kan er ’s avonds weer gestart worden met de AHA-crème 10%. Gebruik geen make-up op de huid direct na de behandeling. Na de Jessner of TCA-peeling een week geen make-up gebruiken.

De belangrijkste punten onder elkaar:

 

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ParaDerma.

Neem contact op

Momenteel ben ik niet online. Stuur mij hier een bericht, en ik kom er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen, opmerkingen of afspraak maken? Ik help je graag verder!

klik ENTER om te chatten