Definitief ontharen

Definitief ontharen

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Wat kunt u met behulp van Ultra VPL licht bereiken?
Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 80% verminderd. Gemiddeld is de haarreductie 70-80%. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Welke lichaamsdelen kunnen behandeld worden?
Alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, de bovenlip, de benen, de bikinilijn, armen en rug kunnen met VPL-licht worden behandeld.

 

 

Doet het pijn?
In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel en warmte geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag of lichte zwelling zichtbaar zijn. Dit verdwijnt meestal weer snel.

 

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase (anagene fase), de regressieve (catagene) fase en de rustfase (telogene fase). Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met VPL-licht worden behandeld. De tijdsduur van een VPL-behandeling is gemiddeld 7 tot 10 behandelingssessies met tussenpauzes van vier tot acht weken. Binnen 3 weken na iedere behandeling zal er haarafname te zien zijn (de haartjes zitten los in de haarzakjes en kunnen er zonder moeite met een pincet uitgehaald worden). Het is normaal dat de beharing na de 3 weken weer gaat toenemen. Dit komt omdat nog niet behandelde haarzakjes haren produceren. Bij een volgende behandeling worden deze nieuwe haren behandeld. Het is bij start van de behandeling niet te voorspellen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Diverse factoren zijn hierbij van invloed zoals huidtype, huidconditie, oorzaak overbeharing en haarkleur. Wit, blond, grijs en rood haar zijn niet te behandelen d.m.v. VPL-licht. Hiervoor wordt elektrische epilatie ingezet. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling.

 

 

Wat te doen voor de behandeling?


Wat te doen na de behandeling?

Indien u niet geheel tevreden bent over het resultaat van de behandeling dient u binnen 3 weken na de behandeling een kosteloze controleafspraak te maken. Na deze periode kan het resultaat van de behandeling niet meer worden beoordeeld. U dient in dit geval de haren niet van tevoren te scheren, zodat wij het resultaat goed kunnen beoordelen.

 

Vergoedingen zorgverzekeraars
Het verwijderen van overbeharing in het gelaat wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt dit zien in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

 

Neem contact op

Momenteel ben ik niet online. Stuur mij hier een bericht, en ik kom er zo spoedig mogelijk op terug.

Vragen, opmerkingen of afspraak maken? Ik help je graag verder!

klik ENTER om te chatten